POTVRZENÍ

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete, že je Vám více než 18 let.

POKRAČOVAT alert bottle
×

HISTORIE
FASSBIND

CHUŤ ÚSPĚCHU

Bylo to v roce 1395, když se první z předků rodiny FASSBIND rozhodnul usadit v nádherném regionu centrálního Švýcarska. Za dalších 250 let se první člen z rodu Fassbind usadil v Basileji – zde působil jako učitel humanitních věd na slavné Basilejské Univerzitě.

Krátce poté, co se rodina usadila uprostřed Švýcarska, začali se její členové věnovat šlechtění planých třešní. Následně objevili možnosti využít tohoto úžasného ovoce – v jedné ze Švýcarských specialit – třešňové pálence. Ta byla známá mnohem dříve, než se Gottfried Fassbind rozhodl založit společnost FASSBIND.

Opírající se o rodinnou tradici a jedinečné znalosti lihovarnických procesů, vyrostla v roce 1846 společnost FASSBIND AG. Gottfried Fassbind profesionalizoval tradici a vytrvale vylepšoval destilační proces. Přenášením znalostí a dovedností na následující generace napomohlo společnosti dosáhnout „nejvyšší a nejčistší kvality“ (Nicolas Faith 1979 v londýnských novinách Financial Times).

Prvotřídní lihovary FASSBIND byly vždy charakterizovány nejvyššími požadavky na kvalitu. Už od počátků se z generace na generaci předávají tajemství výroby pro uchování čistoty, plné a přirozené vůně destilátů. V současnosti pak moderní a lety prověřené destilační postupy spolu s použitím ovoce té nejvyšší kvality zaručují špičkovost produkce FASSBIND.

Zakladatel
Gottfried Fassbind I.
1829 - 1878


NÁSLEDNÍCI
Gottfried Fassbind II.
1854 - 1924

NÁSLEDNÍCI

Dva synové Gottfried a Joseph pokračovali v práci otce zakladatele, který zemřel ve svých 49 letech v roce 1878. Nicméně Joseph se záhy začal věnovat politické kariéře a současně hoteliérství v italsky mluvící, jižní části Švýcarska. Jeho bratr Gottfried pak s velkým úspěchem pokračoval a rozvíjel otcovo dědictví.

Na nárůst turismu ve Švýcarsku, ze strany německých a anglických turistů, reagovala rodina FASSBIND investicemi do mnoha špičkových hotelů po celém Švýcarsku. Postavily úžasné hotely v exkluzivních lokalitách (Engelberg a Brunnen).

Následně, aby ctil rodinnou tradici, dosáhl Gottfried úspěšné kariéry jako plukovník ve švýcarské armádě.

Plukovník Fassbind nebyl jenom lihovarník, politik a důstojník. Byl také předním a významným finančníkem. Byl zakladatelem a prvním prezidentem „Schwyzer Kantonal Bank“. Jak slavná to byla doba, kdy prezident mohl podepisovat bankovky doma, ve své soukromé kanceláři.

Obchodník- Úspěšná destilace mimo Švýcarsko

OBCHODNÍK
ÚSPĚŠNÁ DESTILACE MIMO ŠVÝCARSKO

Lihovar se stal velmi významnou společností. Plukovník Fassbind byl neobyčejně aktivní a iniciativní podnikatel. Neustále podněcován, nenechal se ukonejšit tím, čeho už dosáhl. Dokázal využít potenciál daný podmínkami zemí na Balkáně, jako byla Srbské, Bulharské a Rumunské království. Postavil dokonce lihovarnický vlak a vypravil jej do pozdějšího Maďarska a Československa, aby mohl zpracovávat to nejlepší z tamního ovoce.

Bohužel byl tento lukrativní byznys zastaven, když byl 28.června1914 spáchán atentát v Sarajevu na rakouského korunního prince Franze-Ferdinanda. Začala první světová válka.

PROHLÉDNOUT PRODUKTY

Destilační zařízení na vlakové soupravě bylo zabaveno v Rumunsku. Colonel Fassbind jej získal po 4 letech, až když byl uzavřen mír roku 1918.

REGION

SRDCE ŠVÝCARSKA

Centrální Švýcarsko, známé pro svá jezera a nádherné hory je domovem pro jedinečné třešně, konkrétně drobné, cukrově sladké horské třešně. Tyto plody dozrávají do báječné, šťavnaté a sladké chuti v chráněných údolích na slunných svazích hor, až do výšek okolo 1000 metrů nad mořem. Původně byla tato odrůda přivezena z Turecka do Římské provincie – HELVETIA (dřívějšího jména pro Švýcarsko), následně se třešně rozšířili po celé zemi.

Díky ptákům se pecky divoké třešně dostaly i do lesních porostů. Tyto divoké třešně jsou známé pro svou odolnost a dokonce i dnes je běžné tyto lesní třešně vysazovat na slunných pláních. Sadaři pak požadované odrůdy roubují na tyto stromy. Stromy mají průměrný věk okolo 3 let a vyrostou přibližně 1 metr během jednoho roku. První sklizeň se očekává po 5 až 6 letech.

Gottfried Fassbind brzy začal rozšiřovat svůj sortiment o destiláty a přidal další ovoce jako jsou hrušky a meruňky (ze jiho-západní oblasti Švýcarska), švestky a maliny ( ze severo-východního a centrálního Švýcarska). Nejlepší kvalita byla pro lihovar vždy nejvyšší prioritou.

Ukázat na mapě